Uncategorized

Appeltaart

 

ngrediënten:

• 6 grote appels, geschild, ontdaan van klokhuizen en in plakjes gesneden

• 200 g suiker

• 1 eetlepel citroensap

• 1 theelepel kaneel

• 2 eetlepels bloem

• 2 rollen kant-en-klaar taartdeeg

• Extra deeg voor repen bovenop de taart

Instructies:

  Voorbereiding:

• Verwarm de oven voor volgens de instructies van het taartdeeg.

• Meng de appelschijfjes met suiker, citroensap, kaneel en bloem.

  Deeg uitrollen:

• Bekleed een bakvorm met een rol taartdeeg en prik er gaatjes in met een vork.

• Voeg het appelmengsel toe aan de bakvorm.

  Extra deeg voor repen:

• Rol het overgebleven deeg uit en snijd het in dunne repen.

  Repen plaatsen:

• Plaats de repen van het deeg over het appelmengsel in een rasterpatroon. Laat ruimte tussen de repen voor de vulling om te bubbelen.

  Bakken:

• Bak de taart volgens de instructies op het taartdeeg of tot de randen goudbruin zijn en de vulling borrelt.

  Serveren:

• Laat de taart afkoelen voordat je deze aansnijdt. Serveer indien gewenst met een bolletje vanille-ijs.

Geniet van je appeltaart met deegrepen bovenop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *