Uncategorized

Regenboogdonuts

 

250 g bloem
150 g suiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
120 ml melk
2 eieren
50 g boter, gesmolten
1 tl vanille-extract
Kleurstoffen (rood, geel, groen, blauw)
Glazuur:

200 g poedersuiker
2 el melk
1/2 tl vanille-extract
Kleurstoffen (rood, geel, groen, blauw, paars)
Instructies:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een donutvorm in.

In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

Voeg de melk, eieren, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng goed tot een glad beslag.

Verdeel het beslag in gelijke delen en voeg aan elk deel een paar druppels verschillende kleurstof toe. Roer goed door totdat je levendige kleuren hebt.

Vul elke donutvorm met afwisselende kleuren beslag.

Bak de donuts in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin en veerkrachtig zijn.

Terwijl de donuts afkoelen, maak je het glazuur door poedersuiker, melk en vanille-extract te mengen. Verdeel het glazuur in verschillende kommen en voeg aan elke kom een kleurstof toe.

Doop elke afgekoelde donut in het gekleurde glazuur en laat ze drogen op een rek.

Optioneel: Strooi kleurrijke hagelslag over het natte glazuur voor extra decoratie.

Geniet van je kleurrijke regenboogdonuts!

Dit recept levert vrolijke en smakelijke donuts op die perfect zijn voor speciale gelegenheden of gewoon als lekkernij. Veel bakplezier!

One thought on “Regenboogdonuts

  1. Jila Alizadeh says:

    Wow lekker???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *