hier is het recept met de toevoeging van stukjes hazelnoten in de cake:
Ingrediënten:
Voor de taart:
250 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
250 g pure chocolade, in stukjes
250 g boter
200 g suiker
5 eieren
1 theelepel vanille-extract
200 g bloem
2 theelepels bakpoeder
Snufje zout
Voor de glazuur:
100 g pure chocolade
100 ml slagroom
50 g boter
Instructies:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm (ongeveer 24 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Roer tot het mengsel glad is en haal het dan van het vuur.
Klop de eieren, suiker en vanille-extract samen in een aparte kom tot ze licht en luchtig zijn.
Voeg het gesmolten chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed.
Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven het chocolademengsel. Vouw voorzichtig de grof gehakte hazelnoten in het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
Voor de glazuur: Smelt de chocolade, slagroom en boter samen in een pan op laag vuur, blijf roeren tot het een glad mengsel vormt. Giet het glazuur over de afgekoelde taart.
Laat het glazuur uitharden voordat je de taart aansnijdt.
Geniet van je heerlijke Hazelnoot Chocoladetaart met stukjes hazelnoot!