Ingrediënten voor de taartbodem:
200 gram bloem
100 gram boter (in blokjes gesneden)
1 ei
2 eetlepels suiker
Een snufje zout
Ingrediënten voor de vulling:
500 gram verse aardbeien
250 ml slagroom
3 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
Instructies:
Voor de taartbodem:
Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
Voeg de blokjes boter toe en kneed het deeg totdat het op broodkruimels lijkt.
Voeg het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit tot een cirkel en bekleed hiermee een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem ongeveer 15-20 minuten tot deze goudbruin is. Laat afkoelen.
Voor de vulling:
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract tot stijve pieken.
Was en halveer de aardbeien. Schik ze op de afgekoelde taartbodem.
Schep de geklopte slagroom over de aardbeien.
Eventueel kun je wat extra aardbeien of muntblaadjes gebruiken ter decoratie.
Deze aardbeientaart is heerlijk verfrissend en perfect voor warme dagen. Geniet ervan!